Even op adem komen

Het Kabinet neemt het hele jaar door dyslexietesten af. Onze orthopedagogen weten precies hoe ze uw kind op zijn gemak kunnen stellen. We starten met een kort gesprekje om uw kind even tot rust te laten komen en een beeld te krijgen van zijn of haar belevingswereld.

De Dyslexietest

Een dyslexietest bestaat uit drie stappen.

 1. Het vaststellen van de mate waarin lees- en/of spellingsproblemen voorkomen.
 2. Het vaststellen van de factoren die de lees- en spellingproblemen veroorzaken en in stand houden. Het uitsluiten van stoornissen zoals een algemeen leerprobleem, algemene taalstoornis, een specifieke taalstoornis of een niet toereikend IQ om goed te kunnen leren lezen en spellen.
 3. Het vaststellen van compenserende factoren, bijkomende problemen en behandelingsmogelijkheden gericht op deze specifieke leerling.

De resultaten van het onderzoek en ons uitgebreide advies bieden u een waardevol instrument voor een beter begrip en begeleiding van uw kind. Indien nodig ontvangt u tevens een dyslexieverklaring. Voor kinderen met officieel vastgestelde dyslexie zijn veel extra voorzieningen in het onderwijs. Zo zijn er vaak mogelijkheden voor het aanpassen van het onderwijsprogramma (Nederlands en moderne talen) en aangepaste examens.

Makkelijk en snel geregeld

Voor het inschrijven kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op deze website. Na ontvangst van uw inschrijving is de procedure als volgt:

 1. De aanmelding
  Wij nemen op werkdagen telefonisch contact met u op voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de specifieke situatie van uw kind en maken we indien van toepassing een afspraak voor onderzoek.
 1. De afspraak
  U ontvangt van ons via e-mail een bevestiging van de afspraak en een duidelijke routebeschrijving naar onze testlocatie in Utrecht. In deze e-mail vindt u ook een link naar een vragenlijst en verzoeken wij u om aanvullende gegevens over bijvoorbeeld het leerlingvolgsysteem en de door school uitgevoerde handelingsplannen. De vragenlijst vult u in en stuurt u samen met de aanvullende gegevens naar ons op.
 1. De test
  Op de testdag brengt u uw kind op het afgesproken tijdstip naar het Kabinet Uw kind hoeft niets voor te bereiden! We starten met een kort gesprek. Mocht u nog vragen hebben over de test of over de vragenlijst dan heeft u alle gelegenheid om deze hier te stellen.

  Het afnemen van de tests wordt verdeeld over 2 dagdelen. ’s Ochtends, van 9.30u tot 12.30u, nemen we het intelligentieonderzoek af. ’s Middags, van 13.30u tot 15.00u, nemen we het uitgebreide lees- en spellingsonderzoek af. Uw kind heeft tussen 12.30u en 13.30u een uur pauze waarin jullie samen kunnen lunchen. We zijn gevestigd vlakbij een gezellige winkelstraat, dus u kunt tijdens de testafname en de lunchpauze genieten van een kopje koffie in een van de cafeetjes of even lekker winkelen. Er is geen wachtruimte of lobby in ons pand.

 1. De rapportage
  Binnen 15 werkdagen ontvangt u van ons de rapportage van het onderzoek, inclusief interpretatie van de testresultaten en praktische handvatten voor verdere begeleiding.
Een professioneel afgenomen dyslexietest, inclusief intake en rapportage voor slechts € 995,-

Inschrijven