Herkennen van dyslexie is niet gemakkelijk!

Herkennen en begeleiden van leerlingen met dyslexie is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Daarom heeft het Expertisecentrum Nederland hiervoor zelfs protocollen ontwikkeld (PO en VO). De protocollen geven professionals in het onderwijs aanwijzingen voor herkennen en begeleiden van kinderen met leesproblemen.

Ongeveer 10% van de kinderen heeft moeite met leren lezen op de basisschool. Een deel van de kinderen groeit hier, met wat extra ondersteuning, overheen. Voor kinderen met dyslexie is dit echter niet het geval. Deze kinderen hebben last van een hardnekkig probleem met het leren lezen en spellen.

Een dyslexietest geeft zekerheid

Met een dyslexietest, uitgevoerd door een erkend specialist, krijgt u zekerheid of een kind blijvend extra ondersteuning nodig heeft. Dit biedt u de mogelijkheid om speciale voorzieningen aan te spreken en een kind de ondersteuning te geven die het verdient.

Uw partner bij het uitvoeren van het onderzoek

Niet alle scholen hebben de faciliteiten om zelf een dyslexietest uit te kunnen voeren. Als dyslexiespecialist bieden wij graag ondersteuning en kunnen wij testen voor u uitvoeren. Als u hier interesse in heeft maken wij graag een keer kennis en bespreken we de mogelijkheden. U ben van harte welkom voor een kopje koffie en een kennismakingsgesprek met onze specialisten op onze mooie locatie in Utrecht.